Kedung Banteng's Society

Musim panen sudah tiba, disambut dengan penuh suka cita… molai nebas pari, terus memeni gabah, terus opo meneh aku kurang paham (dasar ora wong tani). Tapi saben wayah panen koyok ngene iki aku mesti sering ngeti wong Manol gabah. La ndak mau aku dijak manol kancaku (Kancaku jenenge RONI/Mbah bO). Sak umur-umur lagi iki aku ngrasakno dadi Manol, jebule lumayan abot, yoiku tugase ngangkati gabah sing wis ndok njero karung (sak karunge aku ora weruh bobote pito, sing penting mau angger tak angkat bareng2 karo kancaku). Ndak mau kancaku ono cah 5 tekan aku (Roni, Ipan, Resa, Aku, lan Tumijan sing dadi supir kolbrondol). Ceritane mau ki aku lagi jagongan karo Roni, e ternyata malah ono wong golek Manol (Aku sebenere wegah tapi dipekso2 Roni). Mau tugase ono 2, yoiku ngangkuti gabah teko Brang Kidul diunggahke ning kolbrondole Tumijan/Gacung terus teko kolbrondole digowo ring jembatan tengah. Terus tekan kono gabahe terus diunggahke ning truk (mbok sak wise iku arep digowo rindi aku ora urus).

Kerjo ngene iki aku mau dibayar 50.000 kanggo cah 4, trus tumijan sing sopir entuk 26.000 opo piro aku yo ora urus. Dadine ndak mau sak wise dibagi aku entuk duwit 12.500, yo lumayan iso kanggo tuku pulsa. La iki mau aku sempet foto2 (tapi aku ora melu foto cz aku sing moto).

Tulisan iki sekedar cerito tok, pancen sengojo tak tulis elek koyok ngene cz maklum bar Manol mesti kesel dadine tulisane ngalor ngidul. Eh sebenere aku arep takon Manol ki artine opo sih??? tapi paling sing moco iki yo ora ngerti artine, jangankan ngerti artine, sing moco wae paling ogak ono. Wis2 pancen podo katrok kabeh kok, mending podo turu wae…

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

Awan Tag

%d blogger menyukai ini: